Valencia CF14 agosto 2022

CRÒNICA | El Valencia CF comença LaLiga amb una victòria davant el Girona FC (1-0)

Carlos Soler, autor del gol valencianista

Gran victòria del Valencia CF davant el Girona FC per 1 gol a 0. Els nostres comencen LaLiga sumant tres punts que serveixen per a confirmar les bones sensacions de la pretemporada i fan un primer pas ferm en aquest inici de campionat. El gol de Carlos Soler de penal serveix per a fer la diferència en un partit en el qual el Valencia CF va ser superior al conjunt català, especialment en el primer temps, i és que després del descans el panorama canviaria per als nostres després de quedar-se amb inferioritat numèrica per l'expulsió de Cömert. Malgrat jugar amb deu homes, el Valencia CF va saber gestionar l'avantatge durant 40 minuts i fer-se amb la victòria en aquesta Jornada 1 de LaLiga.

Les altes temperatures no van frenar un gran ambient al Camp de Mestalla, que va fregar els 40.000 espectadors i va espentar a l'equip fins al final. Hi havia ganes que arrancara LaLiga i va eixir elèctric el Valencia CF, amb ganes d'anar pel partit des dels primers instants. Consolidant cada vegada més una identitat i un estil de joc, com recalca Gattuso en cadascuna de les seues intervencions, l'equip va buscar els tres punts amb insistència des de l'inici. Un robatori de Samuel Lino en camp contrari i una gran conducció individual del brasiler van estar a punt de propiciar el primer punt en una primera aproximació de perill que avisava al conjunt rival en uns bons minuts per part dels nostres.

En el minut 14, el Camp de Mestalla dedicaria una gran ovació al capità Gayà, víctima d'una sanció injusta i sense precedents en el futbol espanyol, i just després l'equip va tornar a colpejar, aquesta vegada amb un potentíssim tret de Yunus Musah des de fora de l'àrea que va eixir llepant el cep del pal de la porteria del Girona FC. Continuaria insistint el Valencia CF i després d'un centre que a punt va estar de ficar-se en la seua pròpia porteria David López, arribaria un altre tret de Yunus i dues accions d'Hugo Duro, però la balança no es desequilibraria fins a just abans del descans.

El domini del joc i de les ocasions de perill era clarament valencianista, només faltava un polsim d'encert per a transformar-los en un primer tant que servira per a marcar la diferència i encarrilar la primera victòria valencianista en LaLiga. Una falta colpejada per Samu Castillejo en la frontal de l'àrea va tocar a la mà d'un contrari i l'àrbitre va assenyalar penal. Des dels onze metres, ningú tan fiable com Carlos Soler, que tornaria a demostrar la seua eficàcia enganyant a Juan Carlos i va posar el 1-0 en el marcador.

Després del descans, el Valencia CF es va quedar ràpidament amb un jugador menys. Figueroa Vázquez, que havia expulsat a quatre jugadors en els quatre partits que havia arbitrat fins ara, va expulsar en aquest cas a Eray Cömert, una decisió molt protestada pel Camp de Mestalla. L'àrbitre va continuar acaparant protagonisme i és que, després d'amonestar a Thierry li va perdonar la targeta a Samu Saiz en una acció calcada i que haguera suposat l'expulsió perquè ja havia vist una groga prèviament.

En l'últim tram, el Girona FC ho va intentar amb un tret des de fora de l'àrea d'Aleix García que va detindre en una clara exhibició de reflexos Mamardashvili. El Valrncia CF, malgrat la inferioritat numèrica va saber aguantar molt bé i amarrar tres punts importants per a començar LaLiga de la millor manera davant un rival exigent. Amunt!

Fitxa tècnica

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Diakhaby, Cömert, Jesús Vazquez (Lato, 72’), Yunus Musah, Hugo Guillamón, Carlos Soler (Foulquier, 62’), Samu Castillejo (Maxi Gómez, 72’), Samuel Lino (Nico, 72’) i Hugo Duro (Cristhian Mosquera, 52’).

0. GIRONA FC: Juan Carlos, Yan Couto (Arnau, 81’), Bueno, David López (Stuani, 62’), Juanpe, Valery Fernández (Miguel Gutiérrez, 62’), Aleix García, Terrats (Yangel Herrera, 73’), Riquelme, Samu Saiz (Ureña, 61’) i Taty Castellanos.

GOLS: 1-0 Carlos Soler, 45’.